Het onafhankelijke keuringsinstituut

KVVM is een onafhankelijk inspectiebedrijf gespecialiseerd in de veiligheid van magazijnstellingen, systeemvloeren gedragen door stellingen en vrijstaande systeemvloeren. Onze geaccrediteerde, zie ook onze RvA-scope, diensten worden omschreven als inspecties, de criteria van onze diensten zijn omschreven in de KVVM-Inspectiemethode.

KVVM is onafhankelijk en zelfstandig: wij hebben geen commerciële relatie met leveranciers of bedrijven welke magazijnstelling leveren of repareren. Ons werkgebied bestaat naast Nederland ook uit de omliggende Europese landen. Onze keurmeesters zijn standaard VCA-gecertificeerd en in bezit een industrieel klimcertificaat. Onze servicewagens zijn, voor een nauwkeurige inspectie, voorzien van de nodige uitrusting inclusief de noodzakelijke gekalibreerde meetapparatuur en klimbenodigdheden.

De voordelen van KVVM:

1. KVVM is een door de RvA geaccrediteerde ISO 17020:2012 type A-inspectieinstelling(i195);
• KVVM wordt jaarlijks door RvA geaudit, zowel op kantoor als in het veld.
• Inspecties van alle type magazijnstellingen
• Inspecties van geautomatiseerde magazijnstellingen.
• Inspecties van systeemvloeren gedragen door stellingen en vrijstaandesysteemvloeren..

2. De inspecties voeren we door heel Europa (rekening houdend met de lokalevoorschriften) onder dezelfde condities uit.

3. Na inspectie ontvangt u direct een uitgebreide rapportage met certificaat.

4. KVVM inspecteert merkonafhankelijk magazijninrichtingen:
• Alle type magazijnstellingsystemen.
• Manuele magazijnen.
• Automatische magazijnen.
• Legbordstelling magazijnen.
• Systeemvloeren gedragen door stellingen en vrijstaande systeemvloeren., werkbordessen en machinebordessen, inclusief de pallet opzetplaatsen en (vlucht)trappen.

5. KVVM is geen leverancier of branchevereniging gebonden inspectie-instelling.

6. KVVM verhandelt geen magazijninrichting en verricht geen conflicterende werkzaamheden.
• Geen handel in stellingmateriaal.
• Geen levering van onderdelen voor stellingmateriaal.
• Geen montagewerkzaamheden.
• Geen betrokkenheid bij stelling gerelateerde leveranciers.

7. KVVM werkt samen, bijvoorbeeld 2005 met de NEN- en EN-normcommissies. We maken daarnaast deel uit van verschillende werkgroepen gericht op de normen en praktijkrichtlijnen.

Deskundigheid

Onze specifieke deskundigheid bestaat uit het inspecteren van stellingmateriaal volgens de geldende Nederlandse (Bouwbesluit en Arbowet) en Europese regelgeving.

KVVM staat voor het Keuringsinstituut Voor Veilige Magazijnen. We zijn als type A inspectie-instelling door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd onder reg.nr. I195, volgens de NEN-EN-ISO-IEC 17020: 2012 en de aanvullende eisen op het accreditatieprogramma van de RvA. Deze accreditatie geeft aan dat onze inspectie-instelling haar werkzaamheden op een deskundige, onafhankelijke en betrouwbare wijze uitvoert. De Raad voor Accreditatie voert jaarlijks een audit uit bij KVVM om die onafhankelijkheid regelmatig kritisch te beoordelen.

KVVM heeft alleen belang bij het certificeren, conform de KVVM-Inspectiemethode, van bedrijven die magazijnstellingen, systeemvloeren gedragen door stellingen en vrijstaande systeemvloeren gebruiken. KVVM heeft geen binding met leveranciers en/of reparateurs van magazijnstellingen. Eigenaren van stellingen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, zonder tussenkomst van KVVM. Echter, op uitdrukkelijk verzoek kunnen wij deze contacten voor u onderhouden.

De balans van onze diensten en producten garandeert een minimale inspanning aan de klantzijde, terwijl wij er met maximale inspanning voor zorgen dat er optimaal rendement ontstaat. Deze diensten en producten helpen u als ondernemer of manager uw magazijn goed en veilig te beheren, met een gereduceerd risico.

Octrooi voor werkwijze

KVVM verkreeg in 2006 octrooi voor “Systeem en werkwijze voor het keuren van magazijnen”, geldig tot in 2025. Dit betekent voor u een snelle en nauwkeurige rapportage van bevindingen, direct na de inspectie. Bij eventuele volgende inspecties is ook de voorgaande rapportage voor de keurmeester zichtbaar en kunnen we veranderingen van de situatie snel en goed beoordelen.

Offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Wij vertellen u graag wat KVVM voor u kan betekenen.

Vraag nu aan